Plant Oils + Moisturizers Nutri - Hydrating 2-Phase Serum

Dostępny

Wyczyść

Plant Oils + Moisturizers Nutri - Hydrating 2-Phase Serum

180,00 290,00 

Dodaj do koszyka
  • Opis

    +

    Serum złożone jest z dwóch niemieszających się faz – olejowej oraz wodnej, dzięki czemu zapewnia skórze pełnowymiarową pielęgnację. Swoje niezwykle odżywcze właściwości zawdzięcza wysokiej zawartości 12 naturalnych, zimnotłoczonych olejów roślinnych, kwasu hialuronowego, hydrolatów, oraz ekstraktów o działaniu ukierunkowanym na intensywne nawilżenie i łagodzenie. Ponadto serum wzbogacone zostało naturalną lipofilową witaminą C oraz tokoferolem, które pełnią rolę antyoksydacyjną oraz przeciwstarzeniową. Jego przeznaczeniem jest pielęgnacja skóry pozbawionej energii i blasku, suchej i odwodnionej, a także szorstkiej i łuszczącej się. Dzięki bogactwu naturalnych składników aktywnych, serum zapewnia skuteczne odżywienie, nawodnienie oraz ukojenie nawet dla najbardziej wymagających cer. Jest doskonałe jako uzupełnienie pielęgnacji wszystkich typów skór, niezależnie od wieku.
    Serum jest zaprojektowane na 100% działania. Nie zawiera żadnych zbędnych składników i wypełniaczy oraz kompozycji zapachowych. W jego skład wchodzą składniki aktywne, stosowane w efektywnych stężeniach.

  • POLECANY DLA...

    +

    - Skóra odwodniona i sucha,

    - Skóra podrażniona,

    - Skóra dojrzała z wyraźnymi oznakami starzenia,

    - Skóra o obniżonej jędrności i elastyczności,

    - Skóra szorstka i łuszcząca,

    - Skóra zniszczona i wymagająca regeneracji

    - Skóra z zaburzonym wydzielaniem sebum.

  • KORZYŚCI

    +

    -Widoczne odmłodzenie wyglądu twarzy,

    - Wyraźna poprawa stanu skóry,

    - Jędrna i wygładzona skóra,

    - Udokumentowane spłycenie i zmniejszenie zmarszczek i bruzd,

    - Przywrócenie skórze miękkości i gładkości,

    - Zmniejszenie szorstkości i łuszczenia się naskórka,

    - Skuteczne nawilżenie skóry,

    - Optymalne, lekko kwaśne pH produktu, wspierające naturalną florę bakteryjną skóry,

    - Rozświetlenie skóry,

    - Działanie łagodzące podrażnienia po myciu skóry lub działaniu czynników zewnętrznych,

    - Poprawia/zwiększa elastyczność skóry,

    - Reguluje wydzielanie sebum,

    - Wyrównanie kolorytu skóry.

  • REZULTATY POTWIERDZONE BADANIAMI

    +

    Korzyści i rezultaty (po zaledwie miesiącu stosowania) potwierdzone badaniami aplikacyjnymi:

    -100% badanych zauważyło poprawę / zwiększenie elastyczności skóry,

    -95% badanych zauważyło poprawę wyglądu skóry,

    -95% odczuło efekt odżywienia skóry,

    -95% badanych odczuło efekt nawilżenia skóry,

    -95% zauważyło poczucie nawilżenia przez 12 h,

    -95% zauważyło miękkość i jedwabistość skóry,

    -95% zauważyło efekt blasku na skórze,

    -90% zauważyło efekt wygładzenia skóry,

    -90% zauważyło efekt odświeżenia skóry,

    -90% zauważyło efekt rozświetlenia skóry,

    -84% zauważyło poprawę kondycji skóry,

    -80% zauważyło działanie kojące,

    -80% zauważyło spłycenie zmarszczek,

    -80% zauważyło efekt regulacji wydzielania sebum,

    -80% zauważyło efekt wyrównania kolorytu skóry,

    -80% zauważyło zmniejszenie nadmiernego złuszczania się /szorstkości naskórka,

    -75% zauważyło zmniejszenie zaczerwienienia skóry,

    -69% zauważyło działanie przeciwzmarszczkowe



    Korzyści i rezultaty (po zaledwie miesiącu stosowania) potwierdzone badaniami aparaturowymi(1):

    - wzrost nawilżenia o 14%,

    - zmniejszenie transepidermalnej ucieczki wody z komórek naskórka o 11%,

    - zwiększenie poziomu elastyczności o 9%,


    *Powyższe rezultaty uzyskano zaledwie po miesiącu badań. Pamiętajcie, że cykl odnowy komórkowej naskórka trwa około 30 - 50 dni – to wtedy następuje całkowita wymiana komórek naskórka, począwszy od warstwy podstawnej do rogowej. Dopiero po takiej pełnej wymianie jesteśmy w stanie zaobserwować realny i długofalowy wpływ kosmetyku na skórę.
    Najlepsze rezultaty stosowania serum będą widoczne po minimum 3 miesiącach regularnego stosowania – z pewnością będą spektakularne!

    (1) Badanie wykonano za pomocą specjalistycznej aparatury pomiarowej firmy Courage + Khazaka oraz Aram Huvis.

  • SPOSÓB UŻYCIA

    +

    Serum nakładaj zawsze na umytą i stonizowaną skórę.
    Przed użyciem intensywnie wstrząśnij, aby dwie fazy mogły skutecznie się połączyć. Nanieś kilka kropli serum na dłonie i rozprowadź je, masując twarz oraz szyję ku górze.
    Serum można bezpiecznie stosować rano i wieczorem o każdej porze roku, także w słoneczne dni. Serum zawiera olejki eteryczne, które mogą w niektórych przypadkach mieć działanie fotouczulające, więc zawsze pamiętaj o odpowiedniej ochronie przeciwsłonecznej podczas pogodnych dni, używając na koniec pielęgnacji kosmetyków z filtrami UV.
    Uwaga: Olejek bergamotowy zawarty w serum nie posiada fotouczulajacego bergaptenu.
    Serum w formie 2-fazowej powinno być nakładane w kolejności po serach wodnych lub emulsyjnych (jeśli stosujesz takie w pielęgnacji). Kiedy Twoja skóra wymaga intensywnej pielęgnacji i nawilżenia, możesz po wchłonięciu serum nałożyć krem lub lotion.
    Jeśli 2-fazowa formuła serum jest dla Ciebie zbyt tłusta w pielęgnacji dziennej, z powodzeniem możesz używać go jedynie na noc – Twoja skóra każdego ranka odwdzięczy się pięknym blaskiem i gładkością.
    Serum posiada naturalny, wyrazisty zapach oraz kolor, które zawdzięcza naturalnym olejkom eterycznym oraz zimnotłoczonym olejom roślinnym wysokiej jakości.
    Zaraz po aplikacji przez kilka minut może utrzymywać się lekka tłustość i kleistość, która wynika z dużej zawartości składników o silnym działaniu nawilżającym i wysokim powinowactwie do warstwy rogowej naskórka.

  • SKŁAD

    +

    Serum oparte jest w dużej mierze na naturalnych surowcach, których zadaniem jest silne odżywienie, odbudowa oraz nawodnienie skóry. Fazę olejową - czyli praktycznie połowę składu serum - stanowią naturalne, zimnotłoczone oleje roślinne. Uzupełnia ją naturalny emoliencyjny skwalan oraz lipofilowe witaminy – C oraz E, które wykazują działanie antyoksydacyjne oraz przeciwstarzeniowe. Faza wodna oparta jest na dwóch hydrolatach – z opuncji oraz z róży, które intensywnie nawadniają i odświeżają skórę oraz są doskonałym nośnikiem dla hydrofilowych składników aktywnych, jak 5-cząsteczkowy kwas hialuronowy oraz aktywne ekstrakty o działaniu nawilżającym i łagodzącym (fermentowany ekstrakt z aloesu, ekstrakt z dzikiego hibiskusa australijskiego, z ogórka, z czerwonej algi). Bogaty skład serum uzupełniają naturalne cytrusowe olejki eteryczne, które nie tylko nadają produktowi piękny, energetyzujący zapach, ale także skutecznie walczą z wypryskami i wspomagają wchłanianie substancji aktywnych przez skórę.


    INCI: ROSA ALBA FLOWER EXTRACT, OPUNTIA FICUS-INDICA FRUIT EXTRACT, AQUA, CARYODENDRON ORINOCENSE SEED OIL, CRAMBE ABYSSINICA SEED OIL, GLYCERIN, CAMELLIA OLEIFERA SEED OIL, ROSA CANINA SEED OIL, CUCUMIS SATIVUS SEED OIL, SQUALANE, SOLANUM LYCOPERSICUM SEED OIL, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, PROPANEDIOL, ASCORBYL TETRAISOPALMITATE, HIPPOPHAE RHAMNOIDES FRUIT OIL, FRAGARIA ANANASSA SEED OIL, VACCINIUM CORYMBOSUM SEED OIL, PLUKENETIA VOLUBILIS SEED OIL, OXYCOCCUS PALUSTRIS SEED OIL, CANNABIS SATIVA SEED OIL, HIBISCUS SABDARIFFA EXTRACT, SODIUM HYALURONATE, HYALURONIC ACID, HYDROLYZED HYALURONIC ACID, SODIUM HYALURONATE CROSSPOLYMER, SACCHAROMYCES FERMENT LYSATE FILTRATE, HYDROLYZED GLYCOSAMINOGLYCANS, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, TOCOPHEROL, CITRUS MEDICA LIMONUM PEEL OIL, CITRUS AURANTIFOLIA PEEL OIL, CITRUS AURANTIUM BERGAMIA FRUIT OIL, CUCUMIS SATIVUS FRUIT EXTRACT, LITHOTHAMNION CALCAREUM EXTRACT, AMYLOPECTIN, PENTYLENE GLYCOL, LACTIC ACID, XANTHAN GUM, ERYTHRITOL, RASPBERRY KETONE, CITRIC ACID, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, BENZYL GLYCOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, LIMONENE, LINALOOL, CITRAL, GERANIOL.

  • DNA PRODUKTU

    +

    HYDRAFENCE™
    Naturalny, nawilżający kompleks aktywny, oparty na węglowodanach z ryżu oraz bogatej w wapń aldze z gatunku Lithothamnion calcareum. 120 godzin mocy nawilżającej - zapewnia natychmiastową ulgę dla suchej skóry, przy jednoczesnym nawilżeniu długotrwałym, utrzymującym się nawet do pięciu dni po ostatnim stosowaniu. Potrójny mechanizm obrony przed agresywnymi czynnikami zewnętrznymi. Przywraca zdolność skóry do produkcji własnych ceramidów. Wpływa na różnicowanie komórek górnych warstw naskórka, przez co zwiększa jego spójność
    Wykazuje działanie przeciwutleniające i przeciwzapalne.
    *Właścicielem zarejestrowanego znaku handlowego jest firma Provital S.A.U

    Organiczny ekstrakt z dzikiego hibikusa australijskiego
    zwiększa natychmiastowe i długofalowe nawilżenie skóry i zmniejsza ucieczkę wody z naskórka nawet do 72 h po aplikacji. Jest on niezwykle aktywny już w stężeniu zaledwie 2%. Taka ilość gwarantuje zwiększenie nawodnienia skóry o 190% i zmniejszenie przezskórnej utraty wody aż o 60%.
    Wzmacnia barierową funkcję skóry, poprzez zwiększanie ilości lipidów i białek.


    HYALOMATRIX™
    Złożony składnik, redukujący zmarszczki i zwiększający nawilżenie skóry. Zbudowany jest z pięciu typów kwasu hialuronowego o odmiennych rozmiarach i właściwościach. Zapewnia nawilżenie zarówno powierzchniowych, jak też głębszych warstw naskórka.
    Gwarantuje długotrwałe nawilżenie skóry już od pierwszej aplikacji.

    Kwas hialuronowy ULMW (Ultra-niskocząsteczkowy)
    Jego cząstki mają bardzo niską masę atomową <10 kDa).
    Doskonale nawilża skórę. Skutecznie przenika naskórek, działając nawilżająco na jego głębsze warstwy. W zestawieniu z większymi cząsteczkami, gwarantuje maksymalną efektywność i długofalowy efekt dla odwodnionej skóry.

    Organiczny destylat z opuncji figowej (ECOCERT) powstały w procesie destylacji owoców i kwiatów opuncji parą wodną.
    Bogaty w witaminy oraz peptydy i cukry, dzięki czemu wykazuje doskonałe właściwości antyoksydacyjne i regenerujące. Chroni skórę przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi, w tym wolnymi rodnikami oraz przyspiesza proces odbudowy naskórka, działa przeciwzmarszczkowo i ujędrniająco na skórę. Zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry oraz normalizuje pracę gruczołów łojowych. Delikatnie oczyszcza i tonizuje skórę, przywracając jej prawidłowe pH. Łagodzi podrażnienia, działa przeciwzapalnie i wyrównuje koloryt skóry.

    Organiczny hydrolat z białej róży. Jest w 100% naturalny, pozbawiony konserwantów, uzyskiwany w wyniku destylacji z parą wodną. Destylowany ze świeżego materiału, gwarantuje uzyskanie wody komórkowej z żywej rośliny. Znany ze swoich własności gojących i regenerujących. Szczególnie sprawdza się w pielęgnacji skóry suchej i wrażliwej oraz dojrzałej. To jemu produkt zawdzięcza piękny różany zapach

    Fermentowany ekstrakt z aloesu. Jest 5x skuteczniejszy niż zwykły ekstrakt z aloesu. Chroni kolagen, wzmaga jego syntezę. Pomaga w regeneracji uszkodzonej skóry. Wspomaga nawilżenie (długo i krótkoterminowe). Zwiększa napięcie skóry o 33%, zatrzymuje wilgoć – wzrost o 54%, zmniejsza łuszczenie o 16% (badania producenta).

    Ekstrakt z ogórka zawiera duże ilości cukrów roślinnych, które doskonale wiążą wodę, działają filmotwórczo i ochronnie na naskórek. Zawiera naturalne kwasy AHA (kwas cytrynowy i jabłkowy), które poprawiają nawilżenie skóry, tonizują, zmiękczają i regulują pH. Bogaty w substancje antyoksydacyjne, które wspomagają skórę w codziennej walce z wolnymi rodnikami. Bogaty w witaminy i minerały - głównie witamina C oraz witaminy z grupy B, które wpływają na prawidłowe funkcjonowanie skóry.
    -Miąższ ogórka dostarcza skórze: potasu, sodu, wapnia, cynku i magnezu.

    Tetraizopalmitynian askorbylu to edna z najbardziej skutecznych, najlepiej tolerowanych przez skórę, najbardziej bezpiecznych i najtrwalszych form witaminy C,
    Pełni funkcję silnego antyoksydanta.
    Stymuluje ukrwienie skóry, wpływa na jej jędrność i elastyczność poprzez wspomaganie procesu syntezy kolagenu, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych,
    Rozjaśnia skórę, a także wpływa na spłycenie zmarszczek.

    Olej z pestek truskawki Tłoczony metodą „na zimno”.
    Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe: kwas linolenowy (omega-3), kwas linolowy (omega-6), kwasy omega-9.
    Jest bogatym źródłem witamin i przeciwutleniaczy takich jak tokoferole czy kwas elagowy o właściwościach przeciwutleniających.

    Olej z pestek borówki organicznie wytwarzany, nierafinowany, tłoczony na zimno z borówki krzewu Vaccinium corymbosum, pochodzącego ze wschodniej Kanady oraz USA. Olej z nasion borówki jest bogaty w NNKT (omega-3 i omega-6, kwas alfa linolenowy), fosfolipidy, karotenoidy (witamina A) i rzadkie elagotaniny, które mogą chronić przed wolnymi rodnikami i promieniowaniem UV,
    Przeznaczony do skóry problematycznej, zniszczonej, dojrzałej i wrażliwej, a także trądzikowej,
    Głęboko nawilża skórę, bez nadmiernego przetłuszczenia i zatykania porów, chroni i naprawia barierę skórną. Pomaga zmniejszyć widoczność drobnych zmarszczek. Wspomaga szybszą regenerację naskórka, dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów - w tym związków fenolowych i tokoferoli,

    Olej z pestek żurawiny arktycznej - arktyczna żurawina rośnie dziko na torfowiskach i w wilgotnych obszarach leśnych tundry arktycznej. Olej z pestek żurawiny arktycznej ma niespotykanie wysoki poziom tokotrienoli, które działają 40-60 razy silniej niż naturalna witamina E oraz przeciwdziałają degradacji membran międzykomórkowych. Chronią skórę, zapobiegają procesom przedwczesnego starzenia się. Olej ten ma idealny stosunek NNKT omega 3, 6 i 9, które doskonale wchłaniane są przez skórę, działając nawilżająco i przeciwstarzeniowo. Doskonały składnik dla skóry dojrzałej i przesuszonej, wykazuje lekkie działanie promieniochronne, dzięki czemu dodatkowo zabezpiecza skórę przed kąpielą słoneczną.

    Olej z pestek pomidora - ekologiczny olej tłoczony na zimno (pierwsze tłoczenie) z pestek pomidorów, uprawianych na malowniczych wiejskich polach Indii. Jest bogatym źródłem antyoksydantów karotenoidowych, w tym likopenu, luteiny i zeaksantyny, odpowiedzialnych za jego wyrazisty czerowno-pomarańczowy kolor. Oprócz karotenoidów zawiera bogactwo NNKT, witamin, składników odżywczych i fitosteroli. Doskonale pielęgnuje szczególnie skórę podrażnioną i przesuszoną - koi, łagodzi i uśmierza dolegliwości związane z łuszczeniem lub świądem, zmniejsza negatywne skutki oparzeń słonecznych. Witaminy i karotenoidy odgrywają aktywną rolę w wymiataniu wolnych rodników i zwiększaniu zawartości kolagenu, dzięki czemu skóra zyskuje młody i świeży wygląd.

    Olej Sacha Inchi - ekologicznie wytwarzany olej Sacha Inchi jest tłoczony na zimno z nasion owocu Plukenetii volubilis w kształcie gwiazdy. Ze względu na wysokie stężenie kwasu alfa-linolenowego, jest doskonały do stosowania w kosmetykach regeneracyjnych, produktach przeciwstarzeniowych i pielęgnacyjnych. Zawiera fitosterole, które działają regenerująco i zmniejszają transepidermalną utratę wody (TEWL), dzięki czemu dobrze nadaje się do pielęgnacji skóry wrażliwej. Jest lekki i niekomedogenny. Wykazuje właściwości przeciwdrobnoustrojowe, koi skórę z trądzikiem, redukuje niedoskonałości oraz blizny. Ma zdolność do oczyszczania, nawilżania i eliminowania bakterii poprzez głębokie wnikanie w pory skóry bez zatykania ich. Wykazuje właściwości ściągające i przeciwzapalne, ułatwia gojenie się ran i oparzeń. Znany ze swojego działania przeciwutleniającego, opóźnia procesy starzeniowe skóry, jak pojawianie się drobnych linii, zmarszczek i przebarwień.

    Olej abisyński - ekologiczny olej, tłoczony na zimno z nasion rośliny Crambe abyssinica, której nazwa pochodzi od wyżyn etiopskich, zwanych Abisynią. To lekki, nietłusty olej o unikalnej strukturze molekularnej, bardzo pożądany ze względu na wysoki poziom wygładzającego naskórek kwasu erukowego. Jest bogaty w przeciwutleniacze i witaminy: A, B1, B2, B6, C, E, proteiny i minerały. Polecany dla każdego rodzaju skóry, w tym także dla skór podrażnionych, uszkodzonych, problematycznych i borykających się ze świądem i uczuleniami. Ponieważ rozpuszcza nadmiar sebum, jest idealny w leczeniu trądziku i wyprysków. Zawiera kwasy linolowy i linolenowy, które wspierają produkcję kolagenu, komunikację komórkową, kondycjonują skórę i wykazują właściwości przeciwzapalne. Olej abisyński poprawia koloryt skóry i zmniejsza przebarwienia, jednocześnie chroniąc skórę i włosy przed nadmiernymi uszkodzeniami cieplnymi i UV.

    Olej Camellia - ekologiczny olejek z nasion herbaty (zwany również olejem kameliowym) jest tłoczony na zimno z nasion
    kwitnącej rośliny Camellia oleifera pochodzącej z Chin. Jest bogaty w naturalne tokoferole i polifenole. 2/3 zawartości kwasów tłuszczowych w tym cennym oleju, to kwas oleinowy. Ten składowy profil kwasów tłuszczowych sprawia, że olej ma wyjątkową sensorykę oraz wchłanialność, a także wykazuje wspaniałe właściwości odmładzające. Jest ceniony za właściwości zmiękczające, odżywcze i nawilżające oraz regenerujące. Wykazuje unikatowe, lekko ściągające działanie, nie zatyka porów, dzięki czemu wspaniale pielęgnuje skórę tłustą i łojotokową. Badania wykazały, że olej z nasion Camellia Oleifera zwiększa produkcję kolagenu w skórze i wspomaga nawilżenie. Ponadto wykazano, że olejek z nasion herbaty ma właściwości delikatnie blokujące promieniowanie UV.

    Olej Cacay pozyskiwany jest z niezwykle odżywczych orzechów, rosnących w Amazońskich Lasach. Zawiera wyjątkowo dużą ilość naturalnej witaminy A (retinol) oraz witaminy E (tokoferol), posiada dwukrotnie więcej kwasu linolowego niż popularny olej arganowy. Nazywany jest cudownym ze względu na swoje wyjątkowe właściwości odmładzające - doskonały do pielęgnacji skóry dojrzałej, wspomaga regenerację komórek naskórka i jego elastyczność. Doskonale sprawdzi się w pielęgnacji skóry suchej i podrażnionej, ponieważ intensywnie odżywia i nawilża, skutecznie zwalcza wolne rodniki i zmniejsza ryzyko wystąpienia uszkodzeń spowodowanych nadmierną ekspozycją na czynniki środowiskowe, jak promieniowanie UV czy smog. Posiada zerowy potencjał komedogenności. Oznacza to, że jest całkowicie bezpieczny dla skór tłustych i trądzikowych, które wymagają wyregulowania funkcji wydzielniczych gruczołów łojowych. W odczuciu jest niesamowicie lekki i natychmiast się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy, a jedynie gładki aksamitny film i zmiękczoną jedwabistą skórę.

    Olej z Owocu Rokitnika pozyskiwany jest z miąższu jagód ciernistego krzewu, pochodzącego z północnych regionów Azji i Europy. Jagody rokitnika są jednym z najbogatszych źródeł naturalnej witaminy C, tokoferolu, NNKT oraz beta-karotenu, który nadaje im charakterystyczny pomarańczowy kolor. Olej z owoców rokitnika jest bogaty w karotenoidy i to właśnie im zawdzięcza krwisty, intensywny kolor. Zawiera kwasy omega-6 i omega-7, które doskonale wspomagają regenerację skór podrażnionych, przesuszonych oraz problematycznych i trądzikowych. Szybko się wchłania, pomaga łagodzić zaczerwienienie i podrażnienia. Dzięki wysokiej zawartości beta-karotenu może przedłużać i potęgować efekt pięknej opalenizny oraz nadaje skórze zdrowego kolorytu, chroniąc tym samym przed niekorzystnym działaniem promieni UV.

    Olej z nasion Dzikiej Róży - Zimnotłoczony olej jest bogaty w NNKT, witaminy i minerały. Zawiera wyjątkowe składniki takie, jak: naturalny kwas trans-retinowy (kwas witaminy A), witaminę E, flawonoidy, karotenoidy oraz składniki mineralne. Ponadto, olej charakteryzuje się wysoką zawartością kwasu linolowego, linolenowego i oleinowego, które są ważnymi związkami składowymi błon komórkowych. Wykazuje działanie regenerujące i ujędrniające. Nawilża skórę, poprzez zatrzymywanie wody w naskórku. Koi podrażnienia, dzięki czemu jest polecany do pielęgnacji skóry wrażliwej i podrażnionej. Korzystnie wpływa na stan skóry trądzikowej poprzez regulację wydzielania sebum. 

    Olej z Konopii zawiera wyważony stosunek cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i naturalnych antyoksydantów. Proporcja kwasów omega-6 do omega-3 wynosi 3: 1 i jest idealna dla prawidłowego metabolizmu lipidów.  Olej ma bardzo niski potencjał alergizujący, dobrze się rozprowadza i szybko wchłania. Wzmacnia odporność skóry, wygładza ją, nadaje miękkość i sprężystość. Polecany dla skóry tłustej z trądzikiem, przy problemach skórnych związanych ze świądem i łuszczeniem.

    Skwalan - pozyskiwany z trzciny cukrowej. Jest on stabilniejszym odpowiednikiem ludzkiego skwalenu (czyli składnika sebum - warstwy lipidowej, która otula i chroni skórę) w 100% naturalnym i biodegradowalnym. To ultralekki, bezzapachowy, hipoalergiczny oraz doskonale wchłaniający się emolient. Idealny dla każdego rodzaju cery, również delikatnej i wrażliwej. Nawilża, chroni i odżywia skórę, nie pozostawiając uczucia jej obciążenia.

    Olejki eteryczne z cytryny, limonki i bergamoty pozbawione są fotouczulającego bergaptenu. Wspomagają redukcję mikroorganizmów, zmniejszają ból i stany zapalne. Wykazują silne działanie antyoksydacyjne i przeciwstarzeniowe - skutecznie zmniejszają uszkodzenia komórek skórnych, które mogą być indukowane przez wolne rodniki. Są doskonałymi składnikami, stosowanym w aromaterapii – pobudzają i energetyzują, łagodzą napięcia emocjonalne, działają uspokajająco, wspomagają pozytywne nastawienie i eliminują negatywne emocje.

Opinie użytkowników

Nie ma jeszcze opinii

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.