BERRIES + SEABUCKTHORN OIL NOURISHING CLEANSING PASTE

Dostępny

Pojemność

50ml

BERRIES + SEABUCKTHORN OIL NOURISHING CLEANSING PASTE

170,00 

Dodaj do koszyka
  • OPIS

    +

    Przeznaczeniem pasty myjącej jest dokładne oczyszczenie skóry twarzy - przede wszystkim – suchej, słabo odżywionej, wrażliwej, delikatnej, dojrzałej. Kosmetyk ten nie tylko doskonale rozpuszcza i wymywa wszystkie zanieczyszczenia z powierzchni naskórka, ale także skutecznie nawilża i łagodzi, działa kojąco. Nie powoduje uczucia ściągnięcia i mocnego odtłuszczenia – wciąż powszechnego w przypadku produktów do demakijażu. Pasta pozostawia skórę zarówno dokładnie oczyszczoną, jak też miękką, gładką i odżywioną.
    Pasta oparta jest na naturalnych, zimno-tłoczonych olejach roślinnych oraz odżywczych emolientach z dodatkiem łagodnej substancji myjącej. Ma konsystencję woskowo-żelową, dzięki czemu jest wygodna do nałożenia i komfortowa w aplikacji. Bezwodna formuła oraz doskonałe powinowactwo do powierzchni skóry, sprawiają, że pasta umożliwia wykonanie dokładnego oczyszczania skóry poprzez przyjemny, rozgrzewający masaż. Dzięki takiej formie aplikacji, wszystkie resztki makijażu oraz sebum rozpuszczane są w olejowych komponentach kosmetyku, a następnie – po zwilżeniu twarzy wodą – zostają zemulgowane do postaci białego mleczka i wypłukane wraz z wodą z powierzchni skóry. Pasta dzięki swojej delikatnej formule, nie narusza naturalnego płaszcza hydro-lipidowego skóry, a co za tym idzie – nie zaburza jej równowagi i nie podrażnia.
    Pasta jest zaprojektowana na 100% działania. Nie zawiera żadnych zbędnych składników i wypełniaczy oraz kompozycji zapachowych

  • POLECANY DLA...

    +

    -Skóra bardzo sucha

    -Skóra wrażliwa

    -Skóra z pierwszymi oznakami starzenia

    -Skóra o obniżonej jędrności

    -Skóra wymagająca liftingu

    -Skóra odwodniona

    -Skóra podrażniona

    -Skóra szorstka i łuszcząca

    -Skóra wymagająca regeneracji

  • KORZYŚCI

    +

  • SPOSÓB UŻYCIA

    +

    Pastę rozetrzeć delikatnie w suchych dłoniach, nałożyć na twarz (nie zwilżoną). Unikać okolicy oczu. Delikatnie masować twarz kolistymi ruchami, dokładnie rozcierać pastę, aby możliwie najdokładniej rozpuścić zanieczyszczenia. Następnie zwilżyć wodą i nadal masować kolistymi ruchami. Na końcu dokładnie opłukać twarz letnią wodą aż do całkowitego zmycia wytworzonej mlecznej emulsji (zalecana aplikacja 2x dziennie – rano i wieczorem).

  • SKŁAD

    +

    Swoje niezwykle odżywcze i nawilżające właściwości pasta zawdzięcza wysokiej zawartości 9 naturalnych, zimno-tłoczonych olejów roślinnych, dobranych specjalnie pod kątem pielęgnacji skór suchych i wrażliwych, dojrzałych oraz tych, które wymagają intensywnego odżywienia. W tym na szczególną uwagą zasługują: olej z pestek truskawek, olej z żurawiny arktycznej, olej z jagód Acai, olej z nasion ogórka i pomidora, olej z owocu Rokitnika, które charakteryzują się wyjątkowym zestawem antyoksydantów, dzięki czemu doskonale pielęgnują i chronią nawet najbardziej wymagające skóry. Ponadto upłynniają sebum, skutecznie odblokowując pory, dzięki czemu dogłębnie usuwają nawet najgłębiej skumulowane zanieczyszczenia. Bogactwo naturalnych witamin (m.in. beta-karoten, witamina E) i NNKT gwarantuje doskonałe odżywienie skóry oraz uzupełnia niedobory, które zazwyczaj są bezpośrednią przyczyną podrażnienia, świądu, suchości czy łuszczenia.
    Pasta wzbogacona została w 3 cytrusowe olejki eteryczne: olejek ze słodkiej pomarańczy, olejek z limonki i bergamoty. Nadają one kosmetykowi wyraźny i niezwykle energetyzujący zapach, poprawiający samopoczucie, dzięki czemu codzienna pielęgnacja stanie się wyjątkowym i bardzo przyjemnym rytuałem. Ponadto wszystkie olejki wykazują się działaniem bakteriobójczym i przeciwzapalnym, przez co wspomagają oczyszczające i pielęgnacyjne działanie pasty.
    INCI:
    CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, LIMNANTHES ALBA SEED OIL, POLYGLYCERYL-3 BEESWAX, CUCUMIS SATIVUS SEED OIL, SOLANUM LYCOPERSICUM SEED OIL, POLYGLYCERYL-4 OLEATE, HIPPOPHAE RHAMNOIDES FRUIT OIL, CRAMBE ABYSSINICA SEED OIL, DI-PPG-2 MYRETH-10 ADIPATE, FRAGARIA ANANASSA SEED OIL, PLUKENETIA VOLUBILIS SEED OIL, EUTERPE OLERACEA FRUIT OIL, OXYCOCCUS PALUSTRIS SEED OIL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, CITRUS AURANTIUM BERGAMIA FRUIT OIL, CITRUS AURANTIFOLIA PEEL OIL, CITRUS SINENSIS OIL, TOCOPHEROL, CITRAL, GERANIOL, LIMONENE, LINALOOL.

  • DNA PRODUKTU

    +

    Olej z nasion Meadowfoam - Pochodzi z nasion rośliny Limnanthes alba, które zawierają około 20-30% tłuszczu. Olej pozyskuje się w wyniku tłoczenia ich na zimno. Nazwa "Meadowfoam" pochodzi z wyglądu kwiatów rośliny, które rozkwitając podobne są do piany unoszącej się na łące (z ang. meadow – łąka; foam – piana). Ze względu na ogromną (ponad 98%) zawartość długołańcuchowych kwasów tłuszczowych wykazuje działanie odżywcze i nawilżające. Daje lekkie, silikonowe odczucie, szybko się wchłania.

    Olej z nasion ogórka - Tłoczony na zimno z oczyszczonych i suszonych nasion Cucumis sativus. Ma żywy, intensywny aromat przypominający wodę z plastrami świeżych owoców ogórka. Wykazuje doskonałą zdolność do penetracji skóry i szybkiego wchłaniania. Posiada silne właściwości regenerujące, dzięki czemu skutecznie łagodzi uszkodzenia słoneczne oraz niweluje suchość naskórka. Poprzez działanie emoliencyjne wspomaga wygładzanie drobnych bruzd i zmarszczek. Wykazuje działanie antyoksydacyjne, zmniejszając szkodliwe skutki kąpieli słonecznych, a ponadto wspomaga regenerację komórek, dzięki czemu jest doskonałym wyborem dla zniszczonej, dojrzałej i starzejącej się skóry. Wysoka zawartość naturalnych tokoferoli i fitosteroli odpowiada za właściwości ochronne i odżywcze, a kwasy NNKT wspomagają regenerację suchej skóry, egzemy, łuszczycy, trądziku i poparzeń słonecznych.

    Olej Acai - Pozyskiwany z małych, ciemnofioletowych jagód palmy, pochodzącej z regionów Ameryki Południowej i Środkowej. Jagody Acai są cenione od pokoleń przez lokalnych i rdzennych mieszkańców lasów amazońskich i uznawane są za uzdrawiające i energetyzujące. Owoc Acai zawiera bogatą kompozycję NNKT (omega-3, omega-6 i omega 9), fitosteroli, witamin (B1, B2, B3, E i C), minerałów (fosfor, wapń i potas oraz niezbędne aminokwasy. Jest bogaty w antocyjany i fenole, które są silnymi przeciwutleniaczami. Ma wyjątkowo wysokie stężenie antocyjanów (10-30 razy wyższe niż winogrona), dzięki czemu delikatnie wyrównuje koloryt skóry, dodaje cerze blasku i zdrowego wyglądu. Jest bardzo pomocny zwalczaniu trądziku, oraz zmniejszaniu obrzęków.

    Olej z pestek truskawki - Tłoczony metodą „na zimno”. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe: kwas linolenowy (omega-3), kwas linolowy (omega-6), kwasy omega-9. Jest bogatym źródłem witamin i przeciwutleniaczy takich jak tokoferole czy kwas elagowy o właściwościach przeciwutleniających.

    Olej z pestek żurawiny arktycznej – Arktyczna żurawina rośnie dziko na torfowiskach i w wilgotnych obszarach leśnych tundry arktycznej. Olej z pestek żurawiny arktycznej ma niespotykanie wysoki poziom tokotrienoli, które działają 40-60 razy silniej niż naturalna witamina E oraz przeciwdziałają degradacji membran międzykomórkowych. Chronią skórę, zapobiegają procesom przedwczesnego starzenia się. Olej ten ma idealny stosunek NNKT omega 3, 6 i 9, które doskonale wchłaniane są przez skórę, działając nawilżająco i przeciwstarzeniowo. Doskonały składnik dla skóry dojrzałej i przesuszonej, wykazuje lekkie działanie promieniochronne, dzięki czemu dodatkowo zabezpiecza skórę przed kąpielą słoneczną.

    Olej z pestek pomidora – Ekologiczny olej tłoczony na zimno (pierwsze tłoczenie) z pestek pomidorów, uprawianych na malowniczych wiejskich polach Indii. Jest bogatym źródłem antyoksydantów karotenoidowych, w tym likopenu, luteiny i zeaksantyny, odpowiedzialnych za jego wyrazisty czerwono-pomarańczowy kolor. Oprócz karotenoidów zawiera bogactwo NNKT, witamin, składników odżywczych i fitosteroli. Doskonale pielęgnuje szczególnie skórę podrażnioną i przesuszoną - koi, łagodzi i uśmierza dolegliwości związane z łuszczeniem lub świądem, zmniejsza negatywne skutki oparzeń słonecznych. Witaminy i karotenoidy odgrywają aktywną rolę w wymiataniu wolnych rodników i zwiększaniu zawartości kolagenu, dzięki czemu skóra zyskuje młody i świeży wygląd.

    Olej Sacha Inchi – Ekologicznie wytwarzany olej Sacha Inchi jest tłoczony na zimno z nasion owocu Plukenetii volubilis w kształcie gwiazdy. Ze względu na wysokie stężenie kwasu alfa-linolenowego, jest doskonały do stosowania w kosmetykach regeneracyjnych, produktach przeciwstarzeniowych i pielęgnacyjnych. Zawiera fitosterole, które działają regenerująco i zmniejszają transepidermalną utratę wody (TEWL), dzięki czemu dobrze nadaje się do pielęgnacji skóry wrażliwej. Jest lekki i niekomedogenny. Wykazuje właściwości przeciwdrobnoustrojowe, koi skórę z trądzikiem, redukuje niedoskonałości oraz blizny. Ma zdolność do oczyszczania, nawilżania i eliminowania bakterii poprzez głębokie wnikanie w pory skóry bez zatykania ich. Wykazuje właściwości ściągające i przeciwzapalne, ułatwia gojenie się ran i oparzeń. Znany ze swojego działania przeciwutleniającego, opóźnia procesy starzeniowe skóry, jak pojawianie się drobnych linii, zmarszczek i przebarwień.

    Olej abisyński – Ekologiczny olej, tłoczony na zimno z nasion rośliny Crambe abyssinica, której nazwa pochodzi od wyżyn etiopskich, zwanych Abisynią. To lekki, nietłusty olej o unikalnej strukturze molekularnej, bardzo pożądany ze względu na wysoki poziom wygładzającego naskórek kwasu erukowego. Jest bogaty w przeciwutleniacze i witaminy: A, B1, B2, B6, C, E, proteiny i minerały. Polecany dla każdego rodzaju skóry, w tym także dla skór podrażnionych, uszkodzonych, problematycznych i borykających się ze świądem i uczuleniami. Ponieważ rozpuszcza nadmiar sebum, jest idealny w leczeniu trądziku i wyprysków. Zawiera kwasy linolowy i linolenowy, które wspierają produkcję kolagenu, komunikację komórkową, kondycjonują skórę i wykazują właściwości przeciwzapalne. Olej abisyński poprawia koloryt skóry i zmniejsza przebarwienia, jednocześnie chroniąc skórę i włosy przed nadmiernymi uszkodzeniami cieplnymi i UV.

    Olej z Owocu Rokitnika – Pozyskiwany jest z miąższu jagód ciernistego krzewu, pochodzącego z północnych regionów Azji i Europy. Jagody rokitnika są jednym z najbogatszych źródeł naturalnej witaminy C, tokoferolu, NNKT oraz beta-karotenu, który nadaje im charakterystyczny pomarańczowy kolor. Olej z owoców rokitnika jest bogaty w karotenoidy i to właśnie im zawdzięcza krwisty, intensywny kolor. Zawiera kwasy omega-6 i omega-7, które doskonale wspomagają regenerację skór podrażnionych, przesuszonych oraz problematycznych i trądzikowych. Szybko się wchłania, pomaga łagodzić zaczerwienienie i podrażnienia. Dzięki wysokiej zawartości beta-karotenu może przedłużać i potęgować efekt pięknej opalenizny oraz nadaje skórze zdrowego kolorytu, chroniąc tym samym przed niekorzystnym działaniem promieni UV.

    Olejki eteryczne ze słodkiej pomarańczy, limonki i bergamoty -
    Pozbawione są fotouczulającego bergaptenu. Wspomagają redukcję mikroorganizmów, zmniejszają ból i stany zapalne. Wykazują silne działanie antyoksydacyjne i przeciwstarzeniowe - skutecznie zmniejszają uszkodzenia komórek skórnych, które mogą być indukowane przez wolne rodniki. Są doskonałymi składnikami, stosowanym w aromaterapii – pobudzają i energetyzują, łagodzą napięcia emocjonalne, działają uspokajająco, wspomagają pozytywne nastawienie i eliminują negatywne emocje.

    Caprylic/ Capric Triglyceride - Ten 100% naturalny emolient to mieszanka kwasów tłuszczowych otrzymanych z oleju kokosowego poddana estryfikacji z gliceryną. Ma zdolność zatrzymania wody w skórze, tworząc barierę lipidową na jej powierzchni. To doskonała substancja natłuszczająca, wygładzająca oraz zapewniająca prawidłową ochronę skórze. Sprawia, że skóra staje się miękka, elastyczna i gładka.

    Polyglyceryl-3 Beeswax - Składnik konsystencjotwórczy, pozyskiwany z naturalnego wosku pszczelego, w którym wolne kwasy tłuszczowe zostały przekształcone w estry poliglicerolu. Odpowiada za unikatową woskowo-żelową konsystencję pasty, umożliwiając jej łatwą aplikację oraz wspomagając doskonałą zdolność do rozpuszczania trudnych, lipofilowych zanieczyszczeń z powierzchni skóry. Posiada wysoki stopień naturalności.

    Polyglyceryl-4 oleate - To wegański emulgator w 100% pochodzenia roślinnego. Jego wyjątkową zdolnością jest możliwość tworzenia samoemulgujących produktów bezwodnych, takich jak pasty czy olejki oczyszczające. Produkt po kontakcie z wodą zamienia się w mleczko i łatwo się spłukuje, nie pozostawiając przy tym nieprzyjemnego natłuszczenia czy lepkości. Nie ściąga nadmiernie skóry, nie pieni się, nie narusza bariery hydro-lipidowej, pozostawia cerę doskonale oczyszczoną, a zarazem miękką i nawilżoną.

Opinie użytkowników

Nie ma jeszcze opinii

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.