HEMP+BORAGE OIL BALANCING CLEANSING PASTE

Dostępny

Pojemność

50ml

HEMP+BORAGE OIL BALANCING CLEANSING PASTE

170,00 

Dodaj do koszyka
  • OPIS

    +

    Przeznaczeniem pasty myjącej jest dokładne oczyszczenie skóry twarzy - przede wszystkim – tłustej, mieszanej i problematycznej. Kosmetyk ten nie tylko doskonale rozpuszcza i wymywa wszystkie zanieczyszczenia z powierzchni naskórka, ale także skutecznie reguluje wydzielanie sebum i nawilża. Nie powoduje uczucia ściągnięcia i skrajnego odtłuszczenia – tak powszechnego w przypadku produktów do oczyszczania skór tłustych. Pasta pozostawia skórę zarówno dokładnie oczyszczoną, jak też miękką, gładką i odżywioną.
    Pasta oparta jest na naturalnych, zimno-tłoczonych olejach roślinnych z dodatkiem łagodnej substancji myjącej. Ma konsystencję woskowo-żelową, dzięki czemu jest wygodna do nałożenia i komfortowa w aplikacji. Bezwodna formuła oraz doskonałe powinowactwo do powierzchni skóry, sprawiają, że pasta umożliwia wykonanie dokładnego oczyszczania poprzez przyjemny, rozgrzewający masaż. Dzięki takiej formie aplikacji, wszystkie resztki makijażu oraz sebum rozpuszczane są w olejowych komponentach kosmetyku, a następnie – po zwilżeniu twarzy wodą – zostają zemulgowane do postaci białego mleczka i wypłukane wraz z wodą z powierzchni skóry. Pasta dzięki swojej delikatnej formule, nie narusza naturalnego płaszcza hydro-lipidowego skóry, a co za tym idzie – nie zaburza jej równowagi i nie prowokuje nadmiernego łojotoku.

  • POLECANY DLA...

    +

    -Skóra tłusta

    -Skóra trądzikowa

    -Skóra problematyczna

    -Skóra łojotokowa

    -Skóra sucha

    -Skóra wrażliwa

    -Skóra z pierwszymi oznakami starzenia

    -Skóra podrażniona

    -Skóra szorstka i łuszcząca

    -Skóra wymagająca regeneracji

  • SPOSÓB UŻYCIA

    +

    Pastę rozetrzeć delikatnie w suchych dłoniach, nałożyć na twarz (nie zwilżoną). Unikać okolicy oczu. Delikatnie masować twarz kolistymi ruchami, dokładnie rozcierać pastę, aby możliwie najdokładniej rozpuścić zanieczyszczenia. Następnie zwilżyć wodą i nadal masować kolistymi ruchami. Na końcu dokładnie opłukać twarz letnią wodą aż do całkowitego zmycia wytworzonej mlecznej emulsji (zalecana aplikacja 2x dziennie – rano i wieczorem).

  • SKŁAD

    +

    Swoje niezwykle odżywcze i regulujące właściwości pasta zawdzięcza wysokiej zawartości 9 naturalnych, zimno-tłoczonych olejów roślinnych, dobranych specjalnie pod kątem pielęgnacji skór tłustych i problematycznych. W tym na szczególną uwagą zasługują: olej z konopii, olej z ogórecznika, olej Camellia, olej z pestek malin czy olej ze słonecznika, które charakteryzują się znikomymi indeksami komedogenności, dzięki czemu doskonale odblokowują pory, upłynniają sebum i wspomagają regulację jego wydzielania. Bogactwo NNKT oraz witamin gwarantuje doskonałe odżywienie skóry oraz uzupełnia niedobory, które zazwyczaj są bezpośrednią przyczyną permanentnych problemów skórnych, jak wypryski, łuszczenie, świąd czy nadmierny łojotok.
    Pasta wzbogacona została w 3 wyjątkowe, niebieskie olejki eteryczne: olejek Blue Tansy (wrotycz marokański), olejek rumiankowy, olejek z krwawnika. Wszystkie one bogate są w chamazulen – związek, który charakteryzuje się zdolnością do hamowania syntezy histaminy, dzięki czemu jest środkiem o działaniu antyalergicznym, bakteriobójczym i przeciwzapalnym. Bezpośrednio przekłada się to na przeciwzapalne, przeciwalergiczne i łagodzące działanie olejków eterycznych, którymi wzbogacona została pasta myjąca.
    INCI:
    CANNABIS SATIVA SEED OIL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, POLYGLYCERYL-3 BEESWAX, LIMNANTHES ALBA SEED OIL, CAMELLIA OLEIFERA SEED OIL, POLYGLYCERYL-4 OLEATE, DI-PPG-2 MYRETH-10 ADIPATE, RUBUS IDAEUS SEED OIL, CRAMBE ABYSSINICA SEED OIL, BORAGO OFFICINALIS EXTRACT, VACCINIUM MYRTILLUS SEED OIL, PLUKENETIA VOLUBILIS SEED OIL, TANACETUM ANNUUM FLOWER OIL, MATRICARIA RECUTITA FLOWER OIL, ACHILLEA MILLEFOLIUM OIL, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE, LIMONENE, LINALOOL, BHT.

  • DNA PRODUKTU

    +

    Olej z Konopii - Zawiera wyważony stosunek cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i naturalnych antyoksydantów. Proporcja kwasów omega-6 do omega-3 wynosi 3: 1 i jest idealna dla prawidłowego metabolizmu lipidów. Olej ma bardzo niski potencjał alergizujący, dobrze się rozprowadza i szybko wchłania. Wzmacnia odporność skóry, wygładza ją, nadaje miękkość i sprężystość. Polecany dla skóry tłustej z trądzikiem, przy problemach skórnych związanych ze świądem i łuszczeniem.

    Olej z Ogórecznika - Ceniony jest ze względu na zawartość kwasu gamma-linolenowego (GLA). Wykazuje właściwości łagodzące i zmiękczające skórę przesuszoną i wrażliwą. Pomaga w kojeniu zaczerwienień, podrażnień i szorstkości, pomaga w pielęgnacji skóry dotkniętej egzemą i łuszczycą. Przypisuje mu się także pozytywny wpływ na syntezę kolagenu i poprawę elastyczności skóry. Dzięki wysokiej zawartości przeciwutleniaczy, zmniejsza ryzyko wystąpienia uszkodzeń spowodowanych nadmierną ekspozycją na czynniki środowiskowe, jak promieniowanie UV czy smog. Ma bardzo niski stopień komedogenności, więc nie muszą się go obawiać osoby z tendencją do zaskórników czy trądziku.

    Olej z pestek borówki - Organicznie wytwarzany, nierafinowany, tłoczony na zimno z borówki krzewu Vaccinium corymbosum, pochodzącego ze wschodniej Kanady oraz USA. Olej z nasion borówki jest bogaty w NNKT (omega-3 i omega-6, kwas alfa linolenowy), fosfolipidy, karotenoidy (witamina A) i rzadkie elagotaniny, które mogą chronić przed wolnymi rodnikami i promieniowaniem UV. Przeznaczony do skóry problematycznej, zniszczonej, dojrzałej i wrażliwej, a także trądzikowej,
    Głęboko nawilża skórę, bez nadmiernego przetłuszczenia i zatykania porów, chroni i naprawia barierę skórną. Pomaga zmniejszyć widoczność drobnych zmarszczek. Wspomaga szybszą regenerację naskórka, dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów - w tym związków fenolowych i tokoferoli.

    Olej z pestek malin – Nierafinowany olej z nasion czerwonej maliny jest tłoczony na zimno z nasion jagód Rubus idaeus, powszechnie uprawianych w umiarkowanych regionach Europy i północnej Azji. Olej z pestek malin ma doskonały profil odżywczy, zawiera 85% niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, jest bogatym źródłem antyoksydantów - w tym zarówno tokoferoli, jak i tokotrienoli - które przyczyniają się do lepszego zwalczania wolnych rodników i ochrony lipidów, chroniących skórę przed stresorami środowiskowymi. Olej malinowy oferuje również imponujący poziom Ellagitaniny, uważanej za jeden z najsilniejszych antyoksydantów. Jest ponadto szczególnie bogaty w kwas linolenowy, który może pomóc złagodzić objawy związane ze stanami zapalnymi, takimi jak egzema i łuszczyca.
    Olej z pestek malin nadaje się do stosowania w szerokiej gamie produktów pielęgnacyjnych – od przeciwstarzeniowych, przez antytrądzikowe, po produkty dedykowane podrażnionej lub wrażliwej skórze. Wykazano, że ma właściwości blokujące promieniowanie UV, łagodzi podrażnienia i obrzęki, wypryski i objawy trądziku różowatego. Wysoki poziom naturalnej witaminy E doskonale chroni skórę przed skutkami stresu środowiskowego, zmniejsza zmarszczki i pomaga zachować naturalne piękno. Ze względu na wysoką zawartość fosfolipidów olej z pestek maliny jest bardzo stabilny.

    Olej Camellia - Eekologiczny olejek z nasion herbaty (zwany również olejem kameliowym) jest tłoczony na zimno z nasion
    kwitnącej rośliny Camellia oleifera pochodzącej z Chin. Jest bogaty w naturalne tokoferole i polifenole. 2/3 zawartości kwasów tłuszczowych w tym cennym oleju, to kwas oleinowy. Ten składowy profil kwasów tłuszczowych sprawia, że olej ma wyjątkową sensorykę oraz wchłanialność, a także wykazuje wspaniałe właściwości odmładzające. Jest ceniony za właściwości zmiękczające, odżywcze i nawilżające oraz regenerujące. Wykazuje unikatowe, lekko ściągające działanie, nie zatyka porów, dzięki czemu wspaniale pielęgnuje skórę tłustą i łojotokową. Badania wykazały, że olej z nasion Camellia Oleifera zwiększa produkcję kolagenu w skórze i wspomaga nawilżenie. Ponadto wykazano, że olejek z nasion herbaty ma właściwości delikatnie blokujące promieniowanie UV.

    Olej z nasion Meadowfoam - Pochodzi z nasion rośliny Limnanthes alba, które zawierają około 20-30% tłuszczu. Olej pozyskuje się w wyniku tłoczenia ich na zimno. Nazwa "Meadowfoam" pochodzi z wyglądu kwiatów rośliny, które rozkwitając podobne są do piany unoszącej się na łące (z ang. meadow – łąka; foam – piana). Ze względu na ogromną (ponad 98%) zawartość długołańcuchowych kwasów tłuszczowych wykazuje działanie odżywcze i nawilżające. Daje lekkie, silikonowe odczucie, szybko się wchłania.

    Olej Sacha Inchi – Ekologicznie wytwarzany olej Sacha Inchi jest tłoczony na zimno z nasion owocu Plukenetii volubilis w kształcie gwiazdy. Ze względu na wysokie stężenie kwasu alfa-linolenowego, jest doskonały do stosowania w kosmetykach regeneracyjnych, produktach przeciwstarzeniowych i pielęgnacyjnych. Zawiera fitosterole, które działają regenerująco i zmniejszają transepidermalną utratę wody (TEWL), dzięki czemu dobrze nadaje się do pielęgnacji skóry wrażliwej. Jest lekki i niekomedogenny. Wykazuje właściwości przeciwdrobnoustrojowe, koi skórę z trądzikiem, redukuje niedoskonałości oraz blizny. Ma zdolność do oczyszczania, nawilżania i eliminowania bakterii poprzez głębokie wnikanie w pory skóry bez zatykania ich. Wykazuje właściwości ściągające i przeciwzapalne, ułatwia gojenie się ran i oparzeń. Znany ze swojego działania przeciwutleniającego, opóźnia procesy starzeniowe skóry, jak pojawianie się drobnych linii, zmarszczek i przebarwień.

    Olej abisyński – Ekologiczny olej, tłoczony na zimno z nasion rośliny Crambe abyssinica, której nazwa pochodzi od wyżyn etiopskich, zwanych Abisynią. To lekki, nietłusty olej o unikalnej strukturze molekularnej, bardzo pożądany ze względu na wysoki poziom wygładzającego naskórek kwasu erukowego. Jest bogaty w przeciwutleniacze i witaminy: A, B1, B2, B6, C, E, proteiny i minerały. Polecany dla każdego rodzaju skóry, w tym także dla skór podrażnionych, uszkodzonych, problematycznych i borykających się ze świądem i uczuleniami. Ponieważ rozpuszcza nadmiar sebum, jest idealny w leczeniu trądziku i wyprysków. Zawiera kwasy linolowy i linolenowy, które wspierają produkcję kolagenu, komunikację komórkową, kondycjonują skórę i wykazują właściwości przeciwzapalne. Olej abisyński poprawia koloryt skóry i zmniejsza przebarwienia, jednocześnie chroniąc skórę i włosy przed nadmiernymi uszkodzeniami cieplnymi i UV.

    Olej słonecznikowy – Często niedoceniany i kojarzony jedynie z zastosowaniem gastronomicznym. Tymczasem jest to olej doskonale tolerowany przez ludzką skórę. Ma bardzo bogaty skład – zawiera aż 90% NNKT oraz karoteny i witaminę E. Dobrze się wchłania i nie pozostawia poczucia tłustości. Wzmacnia bariery naskórkowe, doskonale zmiękcza i wygładza skórę. Ma działanie przeciwrodnikowe, i normalizujące. Nie powoduje tworzenia się zaskórników, ponieważ posiada zerowy indeks komedogenności. Doskonale nadaje się do cery przetłuszczającej się, ponieważ reguluje wydzielanie sebum. Polecany jest dla każdego typu skóry – także suchej, dojrzałej i problematycznej.

    Niebieskie chamazulenowe olejki eteryczne (Blue Tansy, Blue Yarrow, German Chamomile) - To zestawienie luksusowych olejków eterycznych, które swoje intensywnie niebieskie zabarwienie zawdzięczają zawartości Chamzaulenu. Olejki charakteryzuje urzekający, słodki, ziołowy aromat oraz niesamowite właściwości oczyszczające i uspokajające. Dzięki obecności chamazulenu, wykazują własności przeciwzapalne, bkaterio-, grzybo- i wirusobójcze. Doskonale sprawdzają się w przypadku podrażnień, takich jak egzema, wysypka, ukąszenia owadów i oparzenia. Są idealnym wyborem dla cery trądzikowej, tłustej lub łojotokowej. Ponadto doskonale neutralizują wolne rodniki.
    Pod kątem aromaterapeutycznym, niebieskie olejki stosowane są aby wspomóc relaksację, przywrócić równowagę emocjonalną oraz zwalaczyć nadmiar stresu.

    Polyglyceryl-3 Beeswax - Składnik konsystencjotwórczy, pozyskiwany z naturalnego wosku pszczelego, w którym wolne kwasy tłuszczowe zostały przekształcone w estry poliglicerolu. Odpowiada za unikatową woskowo-żelową konsystencję pasty, umożliwiając jej łatwą aplikację oraz wspomagając doskonałą zdolność do rozpuszczania trudnych, lipofilowych zanieczyszczeń z powierzchni skóry. Posiada wysoki stopień naturalności.

    Polyglyceryl-4 oleate - To wegański emulgator w 100% pochodzenia roślinnego. Jego wyjątkową zdolnością jest możliwość tworzenia samoemulgujących produktów bezwodnych, takich jak pasty czy olejki oczyszczające. Produkt po kontakcie z wodą zamienia się w mleczko i łatwo się spłukuje, nie pozostawiając przy tym nieprzyjemnego natłuszczenia czy lepkości. Nie ściąga nadmiernie skóry, nie pieni się, nie narusza bariery hydro-lipidowej, pozostawia cerę doskonale oczyszczoną, a zarazem miękką i nawilżoną.

Opinie użytkowników

Nie ma jeszcze opinii

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.